Преди да се вслушате в някой от хилядите съвети за забогатяване, трябва да обърнете внимание на едно важно правило – учи се от богатите и успелите!

Е, името Джон Рокфелер едва ли има нужда от представяне. Дори да не знаете, че в края на 19 век той контролира една трета от нефтеното производство в САЩ, със сигурност сте наясно, че той е безумно богат. Всъщност и до днес именно на него му се носи славата на най-богатия човек на всички вреена. Струва си да се запознаете с неговите 12 златни правила за успех, не мислите ли?

134327-050-B9E6B1B0

1. Работи по-малко за друг и повече за себе си. Колкото по-малко работиш за себе си, толкова по-лошо ще живееш.

2. Прави икономия на парите. Търси къде можеш да купиш продукти по-евтино или с отстъпка. Съставяй предварително списък на необходимите стоки и купувай само по списък.

3. Ако имаш малко пари, започни бизнес. Ако изобщо нямаш пари, трябва да почнеш бизнес веднага.

4. Пътят към богатството е само чрез пасивния доход, който идва при теб независимо от усилията ти. Създай източник на пасивен доход и живей за свое удоволствие.

5. Мисли как да изкараш минимум 50 000 долара на месец. Може и повече, но не и по-малко.

6. Парите ще идват при теб чрез други хора. Затова бъди общителен. Необщителните хора твърде рядко стават богати.

SyF8Qoc
Още като дете, Рокфелер вярва, че ще натрупа много пари и ще ги използва разумно за доброто на човечеството. И наистина – той не само става много богат, но и е дарил над 500 млн. долара за благородни каузи.

7. Обкръжението от бедни хора винаги те води към бедност. Задължително трябва да общуваш с победители и оптимисти.

8. Бедността идва, ако бягаш от отговорност. Не си измисляй оправдания, защо точно сега не можеш да вървиш към своята цел.

9. Изучавай биографиите и мислите на най-богатите хора на света.

10. Мечтите са най-главното в твоя живот. Важно е да мечтаеш и да виждаш, че мечтите ти се сбъдват. Човек започва да умира, когато престане да мечтае.

11. Помагай на хората не за пари, а с чисто сърце. Но само на хора, на които искаш да помогнеш. Давай 10% от приходите си за благотворителност.

12. Създавай бизнес системи и се наслаждавай на своите пари.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 

6 отличителни черти на успешните хора

7 мощни закона на успеха според Ранди Гейдж

Коментирай

Коментара