14-best-highlighters-intro-slideПодобно на базата за грим, хайлайтърът не се ползва с особена популярност у нас. Но уверяваме ви, това е един страхотен продукт!

Ние го обожаваме, защото присъствието му върху кожата е почти незабележимо, затова пък ефектът, който създава е уникален. Хайлайтърът има за цел да „улавя” светлината и да озарява лицето. Той придава нежно сияние на кожата, правейки излъчването на жената много по-свежо, непринудено и очарователно…

Съществуват най-различни видове хайлайтъри – течни, компактни или под формата на прахообразна пудра. Трансперантната пудра също може да играе ролята на хайлайтър, но тя преди всичко фиксира грима и има матиращо действие. С други думи, ако кожата ви е от мазен тип, тя е чудесно решение за вас!

Хайлайтърът се среща и в различни цветови вариации като най-разпространени са златистите, перлените или розовите отблясъци. В сезонните колекции грим на големите марки той често е един от водещите продукти. В тези случай хайлайтърът обикновено е под формата на красива палитра, която съчетава няколко нюанса и прилича на бижу. В палитрите можете да срещнете и страни цветове като лилаво, зелено или синьо, но това не бива да ви притеснява. Те се сливат с тена на кожата и ролята им е да отразяват и кореспондират със светлината по възможно най-добрия начин.

Най-важното, което трябва Closeup of a young beautiful woman.да знаете обаче, е това как да нанасяте хайлайтъра. От това зависи дали ще успеете да го накарате да работи за вашата красота.

За целта трябва да запомните едно основно правило – не натрупвайте, а преливайте. Идеята е този продукт да остане почти незабележим върху кожата.

Другото важно правило е да го нанасяте върху най-изпъкналите зони на лицето си. Така ще подчертаете релефа и контура му и ще акцентирате чертите си.

Течният хайлайтър нанасяйте с четката си за фон дьо тен, а компактния или прахообразния с пухкава четка за пудра.

А ето и едно видео, което ще ви демонстрира нагледно как и къде точно да нанасяте продукта:

Коментирай

Коментара