Гримът на есента: Le ROUGE на Chanel

Гримът на есента: Le ROUGE на Chanel

0 1244

„Червеният е цветът на живота. Обичам живота!“ – Коко Шанел

Цветът на живота и смъртта, на любовта и желанието, на невинността и опита… Да, червеното е олицетворение на много емоции, но най-вече – той е метафора на женствеността.

И ето че един от емблематичните цветове при грима и модата на CHANEL тази есен е претворен във великолепна Make Up колекция със знаковото име LE ROUGE, Колекция №1.

СКУЛИТЕ

ma2016_03_0009

JOUES CONTRASTE Rouge Profond в дълбоко червено


УСТНИТЕ

ROUGE ALLURE е пълно с контрасти този сезон. Багрите на емблематичното червило преливат дискретния цвят Rouge Ingenue в меко бежово-розово до наситеното Rouge Tentation в плътно червено.

ma2016_03_0006

Mатовите червила ROUGE ALLURE VELVET пък изкушават с цветовете Rouge Charnel, Rouge Feu, Rouge Vie и Rouge Audace. А молива LE CRAYON LEVRES в цвят Desir допълва цялостната визия.


ОЧИТЕ

ma2016_03_0011

Водоустойчивият молив STYLO YEUX WATERPROOF пристига в цветовете Eros – бургундско червено, Agape – плътно кафяво с червеникав нюанс. Миглите са обвити в спиралата DIMENSIONS DE CHANEL в патладжанено черно с името Subversif, a единичните кремообразни сенки от серията ILLUSION D’OMBRE придават чувствен контраст с цветовете Rouge Contraste и Rouge Brule.

ma2016_03_0007

Звездата на колекцията обаче е палитрата LES 4 OMBRES, която комбинира топли кафяви тонове в контраст с плътен брик.


НОКТИТЕ

Тази есен маникюрът при CHANEL е вдъхновен от Китай.

ma2016_03_0004

Той е представен от LE VERNIS GLOSS Rouge Radical – гелообразен блясък с цвят на течна лава, и от А LE VERNIS LONGUE TENUE Rouge Puissant в класическо червено.

ma2016_03_0008


Създателката

Лучия Пика

Родена в Неапол, а сега живееща в Лондон, Лучия Пика поема позицията Креативен Директор Грим на CHANEL през декември 2014-та. Омагьосана от космополитния Лондон, през 1999-та тя заминава като асистент на Шарлот Тилбъри, а през 2008-а прави своя соло кариера в козметичния бизнес и мода. Работата на Пика, може да се види в много международни издания, включително и във VOGUE.

„Обсебена съм от червения цвят и винаги съм била. В него има толкова сила и емоция, това е цветът на истината. Ето защо го избрах за Колекция №1, която изтъква силата на женствеността, но също така и уязвимостта й.“


ВИЖТЕ ОЩЕ:

Парфюми 2016: НОВИЯТ N°5

Полъх на лято в есенен ден…

 

Коментирай

Коментара