Прекрасното време навън ме накара да си помечтая за няколко местенца с чудни градини, където пия кафе, ям сладолед, работя или просто се срещам и разговарям с любимите си хора. Някои от тях вероятно са ви познати, други може би не, трети просто сте позабравили. Но всички те заслужават внимание, особено в слънчевите и топли летни дни.

Бар Kanaal се намира на бул. „Мадрид“ 2 и на първо място е известен с невероятното разнообразие от чуждестранни бири, някои от които могат да бъдат намерени само там. Но точно на това място опитах и едно от най-хубавите видове капучино, на които някога съм попадала в София, с много мляко и току-що смляна ароматна канела. Градината му е съвсем нова и вече нямаме търпение да се поразходим по новия паркет.

13385_1022499601096564_1352036138086901240_n_Fotor_Collage

Мotto има много удобно и централно местоположение – ул. „Аксаков“ 18, а зелената градина е идеално място за релакс след края на работния ден, когато искате да се отпуснете за кратко в приятна и комфортна атмосфера заедно с приятели. Слънчевите следобеди пък можете да прекарате в компанията на книга, кафе и сладки изкушения.

Сладоледен салон Confetti предлага основно италианска кухня като домашно приготвена прясна паста, пица, салати и сандвичи, десерти и невероятен италиански сладолед с най-различни, интересни вкусове и аромати. Моят фаворит там е сладолед с карамел и морска сол, една интересна комбинация от сладкък карамел с италиански бисквити и съвсем лек солен вкус. Приятната градина с паваж се намира във вътрешния двор на заведението и е доста голяма и просторна. А точният адрес е ул. „Граф Игнатиев“ 4 – в сградата на Съюза на журналистите.

The Bookies има наистина прекрасна градина и отново се намира на съвсем удобно място, близо до НДК – ул. „Доспат“ 37. Заведението съществува откакто се помня, но истината е, че често забравям за него и за неговата чудна градина. А мястото е идеално както за сутрешно кафе или капучино, така и за вечерни коктейли и питиета, без значение кой ден от седмицата е.

Ако търсите истинско уединение, далеч от градското движение и суматоха, ще го намерите в Cozy Bar. Намира се в кв. Малинова долина, на бул. „Климент Охридски“ 127-Г. Името му съвсем не е случайно – там наистина ще откриете уютна и релаксираща обстановка. И въпреки че зелената трева в градината не е истинска, бесейнът е съвсем реален. Там прохладните летни вечери са с дъх на море, заобиколени от вода и сламени чадъри, а бягството от реалността е гарантирано.

Съвсем скоро ще отвори врати и лятната градина на Once Upon a Time Biblioteka. Вероятно сте я виждали, защото се намира точно зад Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. За мен тази градина е повече от невероятна, защото е един истински оазис насред забързаната градска среда, който трябва да посетите.

Няма как да пропуснем и градината на One More Bar на ул. „Цар Иван Шишман“ 12. Тя ни е много добре позната и често я посещаваме лятно време. Сигурна съм, че и вие сте попадали (случайно или не толкова) на това чудесно място и сте го оценили достойно. Сгушено между къщите по живописната улица „Шишман“, то ни предизвиква с градския си чар и със страхотните коктейли, за които смятаме да пишем съвсем скоро…

Наскоро един сравнително нов бар в центъра на София влезе в полезрението ми. Става въпрос за Thievery Bar на бул. „Патриарх Евтимий“ 6. Все още не съм успяла да го посетя, но след като видях приказната му цветна градина, съм сигурна, че това ще се случи в най-скоро време.

4d0e15898f807a7d3eddd9ee7a918c59

Симпатичният бар „Паваж“ е на ъгъла между „Солунска“ и „Ангел Кънчев“. Ходила съм там вечер, обстановката в градината е много спокойна и дори романтична. Атмосферата, която са създали, е много специална и със сигурност ще ви подейства отпускащо след натоварен ден. Посетете го!

e76fe16d0abfc1fba813df79863d0e07

Последната градина от нашия малък, но проверен списък, е тази на Timeless. Обичам това място. Искам да си призная, че го открих не много отдавна, но пък оттогава го посещавам доста често. Страхотна градина, напълно изолирана от шумотевицата, характерна за толкова централно място като ул. „Кракра“ 11. 

a7899db0744177f1ddd45247d0279005

От: Кристина Младенова 

Коментирай

Коментара