За снимките на филма „От незапомнени времена“ Ричард Гиър се предрешава като клошар. Медиите дори гръмват с новината, че французойка наистина го е взела за такъв и без да го разпознае е споделила пицата си с него.

Тя е една от многото, които не разпознават световноизвестната холивудската звезда, но е единствената, която обръща внимание на човека, изпаднал в беда…

Karine Gombeau-Valnais – жената, която сподели пицата си с Ричард Гиър

Оказва се, че филмовата роля, която влиза Ричард Гиър, изиграва огромна роля за отношението му към живота и хората.

„Когато се разхождах под прикритие из улиците на Ню Йорк, облечен като клошар, никой не ме забеляза. Усетих истински какво значи да бъдеш бездомник. Хората просто ме отминаваха и ме гледаха с презрение. Само една, единствена дама беше така любезна да сподели част от храната си с мен. Това преживяване никога няма да забравя. 

1280x720-Swn

Прекалено често забравяме колко сме благословени. А това не трябва да се приема като даденост. И ако имаме възможността да помогнем на някого в нужда, трябва да го направим!

Затова аз го направих. Разхождах се и давах храна и по 100 долара на всеки бездомник, когото срещах. Тя се просълзиха и бяха толкова благодарни… 

Бъди промяната, която искаш да видиш в света!“


ВИЖТЕ ОЩЕ:

Чарлс Буковски: бруталният, пропадналият, истинският (цитати)

Бездомникът, който трогна цял свят с изпълнението си на пиано

Коментирай

Коментара