Ако животът ти поднася лимони… направи си лимони с моцарела! Или чудесна лесна рецепта, на която попаднахме в блога на Елена Миланова – Italian Days.

Няма нищо по-лесно от тази „рецепта“, а както всичко в живота обикновено най-простичките неща са най-хубави.

Дали ще е като лека вечеря придружена от хубава зелена салата, или като предстие, мезе, или като гарнитура към месо – пълнените шайби от лимони с моцарела са нещо, което задължително трябва да изпробвате, ако обичате лимони и моцарела.

italian days
italian days

Какво ще ви трябва? 

Нуждаете се от 2 съставки – моцарела ( естествено с биволска моцарела ще са още по-вкусни) и хубави, здрави лимони. Към тях можете да добавите и подправки по ваш вкус.

Как да си ги приготвите?

Измийте лимоните и нарежете от всеки по 2-3 шайби с дебелина 1-1,5 см.

Изрежете съдържанието на лимона, но не се старайте много, защото мъничкото, което остава от него по коричката дава онзи киселичък вкус, който е божествен.

Наредете ги върху хартия за печене, във всяка шайба поставате по едно хубаво парче моцарела посолете, подправете и печете за около 20 минути на 200 градуса.

Подправките- копър (или фенел), босилек ( накрая, защото босилекът не става за термична обработка), мащерка… Ако искате да са леко пикантни и малко пеперончино.

italian days
italian days

Добър апетит! 

Коментирай

Коментара