Запознайте се с Рикошет – 7-годишното куче сърфист със златно сърце. Страстта му към сърфа, жизнерадостта му и безграничната му любов към хората му помагат да ги лекува.

ricochet1

Необикновеният Голдън Ретривър първоначално е обучен за куче помощник, но много скоро се сдобива с репутацията на истинско чудо за малките деца в неравностойно положение. Рикошет с лекота отваря врати, включва и изключва осветлението и дори умее да разкопчава дрехи. Той обожава детските лудории, умира си да гони птици и изобщо – оказва се, че е прекалено енергичен и непредсказуем, за да бъде просто куче водач на лице с увреждания.

ricochet9pawmazing

ricochet5

ricochet7daleporter

Ето защо сега Рикошет напълно се е отдал на ролята си на терапевтично куче, което покорява вълните, заедно с деца и възрастни, нуждаещи се от помощ. Този красавец се превръща в техен помощник и вдъхновение. Той им помага да преодолеят страха от карането на сърф и да пазят равновесие, докато са във водата. Но по-важното е, че им създава безценни спомени, дава им надежда и сили да се борят с болестта си.

ricochet3pawmazing

ricochet4

ricochet11

“Рикошет има невероятната способност да изгражда дълбока сърдечна връзка с всеки човек, с когото прекарва времето си.” – споделя Джуди, стопанката на Рикошет.

ricochet6

ricochet8daleporter

Благодарение на неговите позитивни качества той е удостоен с множество награди, включително наградата AKC Canine Excellence, наградата на Американската асоциация на кучетата герои и титлата куче на годината от ASPCA.

ricochet10

ricochet12Снимки: kulturologia.ru

Коментирай

Коментара

SIMILAR ARTICLES